Blog Single

Τι να δείτε και να κανετε όσο είσαστε στη Σαντορίνη

Δραστηριότητες στη Σαντορίνη

Μια βόλτα στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης Κόκκινοι και μαύροι βράχοι δημιουργούν ένα άγριο τοπίο γύρω από τον κρατήρα στη Νέα Καμένη, ένα μικρό νησί στο κέντρο της καλντέρας. Από την κορυφή ενός ηφαιστείου με ιστορία 2,5 εκατομμυρίων ετών, έχετε μια απίστευτη θέα στην καλντέρα. Ο μύθος ότι η Σαντορίνη είναι η αρχαία πόλη της Ατλαντίδας, η οποία βυθίστηκε πριν από 9.500 χρόνια, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας.

Ένα σπα στο Αιγαίο Πέλαγος

Εάν δεν έχετε βάρκα, μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε ένα ή να πάρετε μια ημερήσια κρουαζιέρα στο Αθηνιό, τον Γιαλό ή το Αμμούδι και να κάνετε μια περιήγηση στην καλντέρα. Ανακαλύψτε τις εκκλησίες που είναι χτισμένες σε σπηλιές και τις παλιές σκάλες που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη ανασκαφών κατά μήκος των βράχων. Στο μικρό νησί της Παλαιάς Καμένης, αν τολμάτε, μπορείτε να βουτήξετε στα ιαματικά νερά που σχηματίζουν ένα ηφαιστειακό σπα.

Βάλτε τα πόδια σας σε ψηλότερο έδαφος

Οι διακοπές στα χωριά της καλντέρας είναι μοναδικές, με εκπληκτικά σπίτια σαν σπήλαια ομαδοποιημένα σε ηφαιστειακό έδαφος. Απολαύστε μια χαλαρή βόλτα από τα Φηρά στο Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι. Οι πιο τολμηροί μπορούν να προκαλέσουν τον εαυτό τους ακολουθώντας το μονοπάτι προς την Οία, περνώντας την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, το Παρεκκλήσι του Σταυρού και το Μαύρο Βουνό, το οποίο είναι ιριδίζον στο ηλιοβασίλεμα, τα οποία κάνουν μια βόλτα που αψηφά την περιγραφή.

Το καλοκαίρι και η ζωή είναι εύκολη

Η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο πολυτελείς προορισμούς στην Ελλάδα. Βυθιστείτε σε μια από τις πισίνες υπερχείλισης που φλερτάρουν με την άκρη του γκρεμού, το Αιγαίο απλώνεται μπροστά σας σε όλη της τη δόξα. Χαλαρώστε σε μια ξαπλώστρα, δροσιστικό κοκτέιλ στο χέρι σας. Απολαύστε ένα μασάζ στη σουίτα σας και βουτιά στο τζακούζι σας.

Οι βεράντες με κεριά φωτίζουν όταν ο ήλιος βυθίζεται πίσω από το ηφαίστειο. Ένα οικείο δείπνο για δύο άτομα, σε συνδυασμό με εκλεκτό κρασί από έναν παγκοσμίου φήμης ηφαιστειακό αμπελώνα και θέα στην καλντέρα. Διακοπές στα πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια της Σαντορίνης σίγουρα θα ζωντανέψουν τα όνειρά σας.

Η Πομπηία του Αιγαίου
Το Ακρωτήρι είναι μια προϊστορική πόλη που βρίσκεται κάτω από ένα βιοκλιματικό καταφύγιο. Περπατώντας πάνω από ξύλινες γέφυρες, θα συναντήσετε έναν από τους πιο σημαντικούς και καλά διατηρημένους πολιτισμούς στη Μεσόγειο, ο οποίος καλύφθηκε από τις στάχτες της μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης του 1600 π.Χ. Επισκεφθείτε το μουσείο της Προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά, για να θαυμάσετε τις διάσημες τοιχογραφίες της, μεταξύ των οποίων η Άνοιξη, οι Πίθηκοι και οι Αφρικανοί. Ένας κόσμος παγωμένος στο χρόνο σας περιμένει.

Η γαστρονομία της Σαντορίνης
Η κουζίνα εδώ, διαθέτει εξαιρετικά συστατικά χάρη στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ηφαιστειακό έδαφος. Μεταξύ των σπεσιαλιτέ του νησιού είναι οι παγκοσμίως διάσημες λιαστή ντοματίνια, φασόλια (σπασμένα μπιζέλια), κάπαρη και λευκή μελιτζάνα. Οι σεφ της Σαντορίνης πειραματίζονται πάντα με τοπικά προϊόντα, συνδυάζουν παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονη γαστρονομία και καθιστούν το νησί έναν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό στο Αιγαίο.
Κολυμπήστε με τη φύση
Το νησί είναι γεμάτο με μοναδικές παραλίες σε εξωτικά χρώματα μαύρου, κόκκινου και λευκού, προϊόν της ηφαιστειακής άμμου τους. Στην Κοκκίνη Παραλία (Κόκκινη Παραλία), στην Άσπρη Παραλία (Λευκή Παραλία), στον Περίβολο, στην Περίσσα και στο Καμάρι, η ηφαιστειακή γη δημιουργεί αθάνατα έργα τέχνης. Άνετες ξαπλώστρες, αιώρες, κοκτέιλ και νόστιμα σνακ σας περιμένουν σε όλες τις οργανωμένες παραλίες της Σαντορίνης.

Ένα τελετουργικό ηλιοβασιλέματος
Η εμπειρία του ηλιοβασιλέματος από την Οία, όπως κάνουν χιλιάδες κάθε χρόνο, είναι ένα τελετουργικό. Για λίγα λεπτά, η ενέργεια του τοπίου είναι ψηλαφητή. Όταν ο φλογερός ήλιος βυθιστεί στο Αιγαίο, αυτή η σκηνή θα είναι για πάντα στολισμένη στο μυαλό σας και θα λατρεύεται στην καρδιά σας.

Ηφαιστειακή αγάπη
Φανταστείτε το γάμο και το μήνα του μέλιτος σας στη Σαντορίνη με φόντο την καλντέρα και το ηφαίστειο. Στις αυλές των εκκλησιών του νησιού και στις βεράντες των ξενοδοχείων και εστιατορίων, το νησί προσφέρει στα ζευγάρια έναν πραγματικό γαμήλιο χώρο παραμυθιού κάθε χρόνο.

Πηγή: https://www.discovergreece.com/

Facebook
Instagram